Verfijn uw keuze

Prijs
Serie
  1. Rueda (2)
3 artikelen
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
3 artikelen
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Spaanse witte wijn

Spaanse witte wijn is vol en zacht van smaak. Hierdoor past het bij zowel visgerechten als salades. Ramón Bilboa verkoopt meerdere Spaanse witte wijnen uit verschillende gebieden en klimaten. Ontdek welke soort het best past bij jouw smaak!

Spaanse witte wijn: het proces

Onze witte wijn wordt gemaakt van het sap van de Spaanse witte druif. Na het persen van de druiven komt er sap vrij. Dit sap wordt opgevangen en bewaard om het te laten gisten. Het gistingsproces zorgt ervoor dat de natuurlijke suikers die in het sap zitten, omgezet worden tot alcohol en koolzuur. Witte wijn wordt gemaakt van verschillende soorten druiven, net als bij de rode wijn. Per druif komen verschillende aroma’s en smaken vrij in de wijnen. De kleuren van de witte wijn kunnen variëren van geel tot groen, maar ook tot oranje en zelfs een beetje bruin.

Verschillende soorten Spaanse witte wijn

Een droge witte wijn is een wijn met een laag percentage restsuiker. Dit suiker blijft over na het gisten. Een halfdroge wijn heeft nog net iets meer restsuiker in zich dan een droge. Het ‘zure’ wat mensen vaak ervaren bij een droge witte wijn, is in de halfdroge witte wijn vaak verzacht. De zoete witte wijn heeft uiteraard meer restsuiker in zich zitten en is zoet van smaak. Er zijn flink wat verschillende witte wijnen. Elke witte wijn heeft een andere smaak en is mede afhankelijk van de druif waarvan het gemaakt is. We maken gebruik van de volgende druivenrassen voor onze Spaanse witte wijn:

  • Albariño
  • Verdejo
  • Viura

Witte wijn in combinatie met eten

Witte wijn wordt vaak koeler geserveerd dan rode wijnen. De juiste temperatuur voor een witte wijn ligt rond de 8 tot 10 graden Celsius. Gerechten met vis en zomerse salades passen uitstekend bij droge en halfdroge wijnen. Zoete wijnen worden vaak gedronken bij paté of bepaalde kazen. De hele zoete wijnen combineren dan weer goed bij sorbetijs of frisse fruitsalades. Je kunt natuurlijk ook zelf proberen een combinatie te maken. Bel naar 013 549 84 17 voor advies over gerechten of bekijk onze recepten.