Met rijke aroma's van zwart fruit, framboos, chocolade, tabak en kruiden past deze Ramon Bilbao Vinedos de Altura perfect bij zoetzure kip spiesjes.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • Kipfilet - 500 gram
  • Sap van een citroen - 125 ml
  • Olijfolie - 2 eetlepels
  • Teentje knoflook - 2
  • Paprikapoeder - 1 tlp
  • Honing - 1,5 eetlepel
  • Ananas - 1
  • Cherrytomaten - 24 zongedroogde
  • Basilicum - 24 verse blaadjes
  • Tapas prikkers - 24
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Deze wijn is goed te combineren met Spaanse tapasgerechten en zoetzure kipspiesjes mogen op een avond als deze zeker niet ontbreken! Begin een uur van tevoren met het maken van de marinade. Hoe langer de kip in de marinade ligt, hoe beter. Om de marinade te maken doe je de olijfolie samen met het citroensap, de paprikapoeder, de uitgeperste teentjes knoflook en de honing in een kom. Om het op smaak te brengen, voeg je er gedroogde basilicum en zout en peper aan toe. Roer dit goed door elkaar en snijd de kipfilet in stukken. Voeg vervolgens de gesneden kipfilet toe aan de marinade en laat dit minimaal een uur in de koelkast marineren.

Wanneer de kip lang genoeg in de marinade heeft gelegen, mogen de stukjes in een ovenvaste schaal gelegd worden. Plaats deze 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden totdat ze goudbruin gekleurd zijn. Laat de kip afkoelen en prik ze aan een tapasprikker. Maak dit mooie gerecht af met een basilicum blaadje, een zongedroogd tomaatje en een stukje verse ananas. De heerlijke smaak wordt gecreëerd door de combinatie van ananas met de citroenmarinade.