Dit gerecht is erg lekker in combinatie met Ramón Bilbao Monte Llano Viura.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 ui
  • 4 takjes peterselie
  • 225 g kabeljauwfilet
  • 250 g roodbaarsfilet
  • 1 dl olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1½ dl Ramón Bilbao Monte Llano Blanco
  • 2 eetlepels cognac of vieux
  • 1 visbouillontablet
  • 150 g gekookte mosselen
  • 100 g rivierkreeftjes
  • zout en peper
  • cayennepeper

Als eerste pel en snipper je de ui. Daarna knip je de peterselie fijn. Vervolgens snijd je de visfilets in blokjes en doe je ze in een grote pan, die je verhit met olie. Laat de ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Daarna pel je de knoflook en perst deze uit boven de ui. De tomatenblokjes met sap, wijn, cognac en 1 dl water toevoegen. Vergeet niet de bouillontablet erboven te verkruimelen! Verwarm het mengsel tegen het kookpunt aan en kook de blokjes vis in ca. 4 minuten net gaar. Vervolgens schep je de mosselen en rivierkreeftjes erdoor, verwarm ze ca. 1 minuut mee. Op smaak brengen met zout, peper en cayennepeper. Als laatste schep je de Zarzuela in vier diepe borden. Lekker met geroosterd uienstokbrood en een groene salade! Eet smakelijk.