Lekker Spaans gerecht in combinatie met Monte Llano Viura.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 24 reuzengarnalen (zak 500 g, rauw en ongepeld en ontdooid)
  • ½ pak koolvisfilet (400 g, ontdooid)
  • 2 rode pepers (zaadlijsten verwijderd)
  • 100 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bakje rozemarijn (15 g)
  • 100 g chorizo (in plakjes)
  • 1 zak veldsla (75 g)

Bereidingswijze:

Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en doe ze in een kom. Snijd de koolvis in 12 blokjes en doe bij de garnalen. Snijd de rode pepers in stukjes. Daarna doe je de olie, rode peper, knoflook en de helft van de rozemarijn in een hoge kom en pureer met de staafmixer. Schenk over de garnalen en vis. Voeg zout toe, schep om en laat minimaal 1 uur staan. Vervolgens steek je de barbecue aan of verhit de grillpan. Rijg voor de Spaanse variant om en om een garnaal en een plakje chorizo aan 6 spiesen. Houd per spies 2 garnalen aan. Rijg voor de Portugese variant om en om een garnaal en een stukje koolvis. Als laatste verhit je de spiesen 5 min. Keer halverwege. Leg de veldsla op een platte schaal en leg de spiesen erop. Garneer met de rest van de rozemarijntakjes en eventueel met partjes citroen. Eet smakelijk!

Bron: AH