Door de frisse zuren en kruidige aroma's past de Limite Norte de Ramón Bilbao perfect bij een Italiaanse risotto.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 320 gr risottorijst
  • 1,2 liter vleesbouillon
  • 1 bos groene asperges
  • 2 sjalotten
  • 100 gr cherrytomaten
  • 1 rode peper
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 150 g roombrie
  • 1 el truffelpasta
  • 0,5 glas witte wijn
  • 1 el boter
  • 2 el olijfolie

Pel en snipper de twee sjalotten. Verhit de boter en olijfolie in een diepe pan en fruit de sjalotten in circa. 2 min op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak deze kort mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met de witte wijn. Roer de risotto goed door. Schenk steeds beetje bij beetje de bouillon erbij tot het water bijna is opgenomen. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen.

Snijd ondertussen de onderkanten van de asperges en snijd ze in stukken van 2 cm. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de asperges in ca. 3 minuten gaar. Snijd ondertussen de rode peper fijn en voeg toe aan de asperges. Zet het vuur uit. Halveer dan de tomaatjes. Als de bouillon bijna helemaal is opgenomen, kunnen de Parmezaanse kaas, roombrie, asperges, tomaatjes en truffelpasta worden toegevoegd. Roer het geheel voorzichtig maar goed door.

Serveer de risotto in diepe borden. Garneer eventueel met wat zwarte peper, peterselie en Parmezaanse kaas.

Leeftijd Validatie

Om Ramonbilbaoshop.nl te kunnen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn