Pastasalades zijn heerlijk en makkelijk om te maken. Deze pastasalade met parmaham, courgette en perzik past perfect bij Ramon Bilbao Enaria Verdejo.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 300 gram pipe rigate (pasta)
  • 2 courgettes
  • 4 (wilde) perziken
  • 80 gram jonge bladsla met babyspinazie
  • 250 gram buffelmozzarella
  • 70 gram parmaham
  • 1 citroen
  • 20 gram selderij
  • 1 rode peper
  • 7 el olijfolie

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en spoel het koud onder stromend water. Rasp ondertussen de citroenschil en pers een helft uit in een schaaltje. Snijd de selderij fijn. Snijd vervolgens het steeltje van de rode peper en halveer de peper in de lengte. Verwijder dan de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd de peper fijn.

Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken en bestrijk ze met 2 eetlepels olijfolie. Snijd de perziken langs de pit doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting los en verwijder de pit. Bestrijk de snijkanten met 1 eetlepel olijfolie. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de courgette 4 min. Keer ze halverwege om. Gril vervolgens de perziken 2 min. op de snijkant.

Meng het citroenrasp, 2 eetlepels citroensap, de rode peper, selderij en de rest van de olijfolie tot een dressing. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de dressing bij de pasta en schep het geheel om. Verdeel het dan over een grote platte schaal. Schep de bladsla erdoor. Scheur de mozzarella en parmaham in stukken en verdeel samen met de courgette en perzik over de salade. Bestrooi het geheel met peper en schep het voor de laatste keer om.