Dit gerecht is erg lekker in combinatie met Monte Llano Tempranillo.

.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1,5 eetlepel korianderzaad
  • 1,5 eetlepel karwijzaad
  • 1,5 eetlepel komijnzaad
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 lamsrack
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel agavenectar of honing
  • 1 eetlepel rijstwijnazijn
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gr verse koriander
  • 50 gr muntblaadjes
  • 125 ml olijfolie
  • zout en peper, naar smaak

Als eerste verwarm je de oven voor op 200°C. Vervolgens rooster je het korianderzaad, karwijzaad, komijn en cayennepeper in een droge koekenpan, tot het wat rokerig wordt. Doe de inhoud van de pan in een vijzel en stamp de kruiden goed fijn. Wrijf de lamsrack in met het kruidenmengsel aan beide kanten om een korst te vormen. Bestrooi beide kanten met peper en zout. Verhit een ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een eetlepel olijfolie toe en leg dan het lamsrack met de vet kant naar onderen in de pan. Braad de onderkant bruin en draai dan om. Zet de pan direct in de oven en laat 8 minuten in de oven garen, tot de lam rosé is (of langer indien gewenst). Haal de lamsrack uit de oven en laat 5 minuten rusten voor het aansnijden. Meng ondertussen in een keukenmachine of blender: agave of honing, azijn, limoensap, knoflook, verse koriander en verse munt. Pureer tot alles fijngehakt is. Voeg nu langzaam olijfolie toe, terwijl de machine draait, om een saus te maken. Snij de lamsrack aan. Serveer met de koriander-muntsaus.