Met subtiele fruitaroma’s van bramen, zwarte pruimen en specerijen past deze Ramon Bilbao Reserva perfect bij lamskoteletten met wortels.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 6 lamskoteletten - 600 gram
  • 200 gram gekleurde babywortels
  • 8 tenen knoflook
  • 3 sinaasappels
  • ½ bos verse tijm

Bereidingswijze:

Kerf de vetrandjes van de koteletten in. Wrijf ze vervolgens in met zeezout en zwarte peper en leg ze netjes in een rij op elkaar. Zet de koteletten op de vetlaag, rechtop, in een ondiepe braadpan op matig hoog vuur. Laat de vetrandjes 5 minuten uitbakken totdat ze krokant worden.

Maak de wortels schoon en snijd eventueel grotere exemplaren doormidden. Leg ze in een pan en doe de ongepelde tenen knoflook erbij om het op smaak te brengen. Schep ze regelmatig om.

Bak de koteletten elke 2 minuten aan elke kant zodat ze goudbruin zien, maar vanbinnen nog mooi roze zijn. Intussen schil je met een dunschiller reepjes schil van 1 sinaasappel. Strooi deze reepjes met takjes tijm in de pan en roer de hele boel 30 seconden om de smaken te creëren.

Pers het sap van 3 sinaasappels in een andere pan en laat dit inkoken tot een mooie kleverige saus. Schep de koteletten erin om en verdeel alles over de borden.