Altijd al je eigen kroketjes willen maken? Probeer dan gevulde kroketjes met wild en ham in combinatie met Ramon Bilbao Single Vineyard!

Ingrediënten (voor 6 personen):

  • 100 gram wild naar keuze
  • 50 gram (fijngesneden, gedroogde) ham
  • 1 ui
  • 40 gram bloem
  • Scheutje kaneel
  • 1 ei
  • 50 ml melk
  • 5 ml olie
  • Broodkruimels
  • Olijfolie
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

Verhit de olie in de pan en bak het wild tot het gaar is. Haal het wild na het bakken uit de pan en snijd het in fijne stukjes. Voeg de fijngesneden ui aan de olie toe en wacht tot de ui glazig wordt. Voeg dan al roerend de bloem en de melk toe. Het papje wordt nu dikker. Meng het wild, het papje, de ham en een scheutje kaneel met elkaar. Roer vervolgens de eierdooier erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Plaats het geheel op een platte schaal en leg het in vriezer, zodat het snel afkoelt. Haal het geheel uit de vriezer en maak er kroketjes van. Haal ze door het eiwit en daarna door de broodkruimels. Frituur de kroketjes tot ze een goudbruine kleur hebben en smullen maar!