De Ramon Bilbao Verdejo is heerlijk bij een stukje vis of een salade, maar ook vegetarische gerechten zoals deze groentenpakketjes zijn een goede keuze.

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 1 rol vers bladerdeeg (270 gr)
  • 3 zoete aardappelen
  • 3 winterpenen
  • 3 pastinaken
  • 1 citroen
  • 2 a 3 verse takjes salie
  • 2 a 3 verse takjes tijm
  • 2 el honing
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei

Verwarm de oven voor op 200⁰ C en haal het bladerdeeg uit de koelkast. Was en schil de groenten. Snijd ze daarna in gelijkmatige (dunne) repen van ca. 10 cm lang. Pak een grote kom en pers daarin de citroen uit. Rasp ook wat van de citroenschil. Hak de takjes salie en tijm en de knoflook fijn en voeg deze toe in de kom. Meng de groenten in de kom met de kruiden en het citroensap- en rasp. Breng op smaak met een snuf zout en peper. Leg de groenten vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de honing. Rooster de groenten in ca. 12 minuten.

Haal de groenten uit de oven en laat ze iets afkoelen. Kluts ondertussen het ei in een kommetje. Snijd het bladerdeeg in repen van 2-3 cm. Pak wat verschillende groenten en rol deze in een reep bladerdeeg. Bestrijk het bladerdeeg vervolgens met ei. Bak de pakketjes in ca. 15 minuten goudbruin.

Lekker bij een stuk vlees of vis.