De Ramon Bilbao Gran Reserva past door zijn lange rijpingsperiode en complexe aroma's goed bij stevige vleesgerechten zoals wild en gebraden vlees. Wij denken aan pulled pork!

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1,5 kilo varkensschouder of procureur met bot (van een goede slager)
  • 1 el zeezout
  • 1 el komijnzaad
  • 1 el chilipoeder
  • 1 el zwarte peper
  • 1 el cayennepeper
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el pimentón (gerookt paprikapoeder)
  • 1 el suiker
  • 1 el bruine suiker

Voor het broodje:

  • 4 ciabatta’s (of andere broodjes)
  • 1/4 rode kool
  • 40 gr wortel julienne
  • sap van een ½ citroen
  • 1 el mayonaise
  • 1 el kwark

Bereidingswijze:

Meng alle specerijen en de suiker in een kommetje om een dry-rub voor het vlees te maken. Dep het vlees droog met keukenpapier en masseer het geheel goed in met de dry-rub. Laat de dry-rub dan minimaal 2 uur intrekken, maar liever nog een nacht (afgedekt in de koelkast)..

Verwarm de oven voor op 110 ℃. Vet een groot bakblik een beetje in en leg het vlees erin. Steek een keukenthermometer in het midden van het vlees. Zo kan het vlees op de perfecte temperatuur garen. Zet het blik in het midden van de oven en verwarm tot de temperatuur op de thermometer 70 ℃ aangeeft. Dit kan gerust 2 uur duren en is afhankelijk van de dikte van het vlees en de oven.

Als de juiste temperatuur is bereikt verlaag het dan naar 90 ℃. Haal het bakblik uit de oven en bedek het met aluminiumfolie. Laat de thermometer in het vlees. Zet het bakblik terug en wacht tot de temperatuur van het vlees 88 ℃ is. Ook dit kan even duren, ga uit van minimaal 4 uur.

Als de juiste temperatuur is bereikt, haal het bakblik dan uit de oven. Laat het vlees een half uur tot een uur rusten op een rooster en vang daaronder het vet op. Dit vet kan later weer met het vlees gemengd worden. Daarna kan het vlees met twee vorken uit elkaar getrokken worden.

Bak ondertussen de ciabatta's in de oven en snijd de rode kool in dunne reepjes. Meng de rode kool, wortel, citroensap, mayonaise en kwark in een kom en breng op smaak met een snuf zout en peper. Beleg de ciabatta's met pulled pork en daar bovenop de salade. Eventueel kan er wat barbecuesaus op het onderste broodje gesmeerd worden voor extra smaak.

Leeftijd Validatie

Om Ramonbilbaoshop.nl te kunnen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn