Verfijn uw keuze

Prijs
Druivenras
  1. Verdejo (4)
Serie
  1. Rueda (3)
4 artikelen
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
4 artikelen
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Verdejo

Rueda is een Spaanse Denominacíon de Origen (DO) gelokaliseerd in de Castile & Leön gemeenschap. Het gebied bestaat uit 72 gemeenten gevestigd in de provincies Valladolid, Segovia en Ávila. Het gehele Rueda gebied staat bekend om zijn uitstekende witte wijnen gemaakt van de Verdejo druif. Interesse in de wijngaarden waar Verdejo wordt verbouwd? Op deze pagina lees je meer over de wijngaarden van Ramon Bilbao.

Historie Verdejo

De druif is ontstaan in Noord Afrika en heeft in de 11e eeuw zijn weg gevonden naar het Spaanse Rueda gebied. Verdejo werd vroeger gebruik om sterk geoxideerde wijnen zoals Sherry te produceren. In 1970 zijn wijnproducenten begonnen om de druif te gebruiken om een frissere wijn te produceren. Tien jaar later zijn deze wijnen erkent door de DO, zodoende zijn Rueda wijnen vandaag de dag verplicht om 50% Verdejo te bevatten. Staat er op het etiket ‘Rueda Verdejo’ dan zijn de wijnen zelfs verplicht om 85% Verdejo te bevatten.

Verdejo druif

De Verdejo druiven groeien op een bodem die voornamelijk bestaat uit steen en klei. De oogst van Verdejo wordt volledig ’s nachts gedaan vanwege lagere temperaturen en minder oxidatie door het gebrek aan licht. Doordat de wijn minder in contact komt met zuurstof, wordt de wijn beschermd tegen het veranderen van smaak en kleur van de wijn. Enaria Verdejo wijn heeft prachtige geuren en aroma’s van gedroogde perzik en venkel. Ramon Bilbao Monte Blanco Verdejo beschikt over passievrucht, anijs en venkel. Een wijn met body en een frisse, lange finish.

De smaak van Verdejo

In de naam vind je verde (betekent groen in het Spaans) terug. Dit refereert niet alleen naar de kleur van de druif, maar ook naar de aroma’s. Verdejo wijnen hebben namelijk een aromatische neus in de stijl van Sauvignon Blanc en heeft zijn groene tonen te danken aan rabarber en limoen. Mooie frisse lange zuren maken van Verdejo een prima gastronomisch inzetbare druif. Verdejo is toegepast in Enaria Verdejo en Ramon Bilbao Monte Blanco Verdejo.